Cursussen / coaching

SCHRIJFCURSUSSEN VIA INTERNET

Wil je leren schrijven en zoek je een cursus die bij jouw wensen past en waarbij je ook je eigen tempo en schrijftijd kan bepalen? Dan is een cursus van De Blauwe Kom beslist iets voor jou.

We hebben kant en klare cursussen in de aanbieding: variërend van vier tot zes of acht opdrachten, maar we ontwikkelen ook graag een cursus op maat, die is afgestemd op jouw doelstelling.

In overleg wordt een schrijfplan opgesteld waarin o.a. het doel, de inhoud, de aard, de duur en de frequentie van de cursus worden afgesproken. De vergoeding is afhankelijk van de intensiteit van de begeleiding, maar in ieder geval prijsvriendelijk. Bij elke uitgewerkte opdracht ontvang je een leesrapport. De invalshoek bij de beoordeling is: ‘Hoe kan de persoonlijke zeggingskracht van een cursist, gezien de gekozen doelstelling, versterkt worden.’ Kortom, positief kritisch.

Aan de hand van opdrachten worden diverse aspecten van het schrijven geoefend. Onze aanpak wordt gekenmerkt door speelsheid, toegankelijkheid en gericht op jouw niveau. Het al doende leren en daarbij plezier beleven aan schrijven staat voorop. Theorie en informatie over ‘het schrijven’ zal niet ontbreken. Tevens worden hulpmiddelen aangereikt om kritisch naar eigen teksten te kijken. Enige ervaring met schrijven is niet vereist. Elke opdracht wordt gewerkt met een thema en/of technisch aspect. In overleg kan een vervolgcursus afgesproken worden.

We bieden vier cursussen aan:
gedichten schrijven,
korte verhalen schrijven,
levensverhalen schrijven,
theaterteksten schrijven.

COACHING/SCHRIJFBEGELEIDING

Wil je je levensverhaal schrijven of een roman? Of wil je aan een gedichtenbundel werken? Ook dan kun je bij ons terecht. We begeleiden je graag van begin tot eind. Die begeleiding kan zowel redactioneel als inhoudelijk van aard zijn. Heb je al een levensverhaal, roman of poëziebundel geschreven en heb je behoefte aan een deskundig en positief kritische beoordeling? Ook dan kun je op ons rekenen. De vergoeding is afhankelijk van de aard en de intensiteit van de begeleiding.
/p>

DIGITALE SCHRIJFCURSUS MET ONTMOETINGSMIDDAGEN

Vind je het leuk om te schrijven en één keer per maand andere cursisten te ontmoeten? Dan is deze cursus wellicht iets voor je. De cursus bestaat uit 8 opdrachten per jaar en 8 ontmoetingsmiddagen, in principe op de tweede donderdag van de maand. Het cursusseizoen loopt van september tot mei, met een pauze in december. Per keer wordt aan de hand van een thema een opdracht gegeven die in de vorm van een fictief verhaal, een autobiografisch verhaal of een gedicht kan worden uitgewerkt. De verhalen mogen in principe niet langer dan 750 woorden zijn, korter mag wel. Op de ontmoetingsmiddag worden de resultaten voorgelezen en kan elke cursist kort feedback geven, waarbij de insteek steeds is: Wat is de kracht van het verhaal of een gedicht.

Na de middag stuur je het verhaal of gedicht per mail op en voor de volgende bijeenkomst ontvang je een leesrapport. Bij het uitwerken van een leesrapport is de intentie: een positief kritische invalshoek: Waar zit de kracht van het verhaal en wat zijn verbeterpunten?

Plaats reactie

Beveiligingscode
Vernieuwen